De basis van een powerbank: types, mogelijkheden en gebruik

In de hedendaagse wereld zijn wij verwend met zo veel gadgets die helpen om ons leven gemakkelijker te maken. Een van deze gadgets is de draagbare powerbank. Een powerbank is een externe batterij, In een gesloten case wordt de stroom opgeslagen. Via een USB kabel kan een smartphone of ander apparaat verbonden worden met de powerbank om de accu op te laden. 

Een powerbank is heel populair geworden onder de smartphone gebruikers. Dat komt omdat de smartphone tegenwoordig langer wordt gebruikt dan dat de capaciteit van de accu is. Met een powerbank kan de smartphone weer opgeladen worden zonder dat de gebruiker stil hoeft te zitten bij een stopcontact. 
 
Type powerbank
 
Er zijn drie type draagbare powerbanks die je vandaag de dag vindt op de markt. 
 
 
- De universele powerbank, dit is de meest voorkomende powerbank die u waarschijnlijk tegenkomt. Deze zijn er in verschillende voormaten met verschillende samenstellingen. De samenstelling van de powerbank is afhankelijk van uw eisen en budget. Zo hebben de meeste powerbanks één USB uitgang, maar een duurder type heeft al gauw meerdere USB uitgangen. 
 
- Solar powerbank, dit is een powerbank waar zonnepanelen in de case zijn verwerkt. De powerbank kan worden opgeladen door hem in het zonlicht te plaatsen. Dit is het meest duurzame type powerbank die er op de markt te krijgen is. Houdt er wel rekening mee dat deze manier van opladen niet snel is, u moet geduld hebben om uw powerbank op te laden. 
- Powerbank als telefoon case, deze powerbank is in de vorm van een telefoon case waar uw telefoon precies in past. De stroom uitgang is speciaal gemaakt voor de aansluiting van uw type telefoon. Dit is een zeer handige powerbank voor uw telefoon. Het nadeel is echter dat er geen andere apparaten aangesloten kunnen worden op de powerbank. 
 
Uw powerbank opladen
 
Een powerbank heeft altijd een aparte aansluiting voor de stroomtoevoer. Op deze ingang sluit u de stoomkabel aan. Deze kunt u aansluiten op een usb adapter voor het stopcontact, of u kunt hem opladen aan uw laptop of computer.  De meeste powerbanks hebben een micro of mini usb ingang om op te laden. Het kan een tijd duren voordat een powerbank opgeladen is. Dit is natuurlijk afhankelijk van de capaciteit van de powerbank en het stroom niveau op het moment van opladen. Een grotere powerbank met meer capaciteit heeft vanzelfsprekend meer tijd nodig om zich volledig op te laden. De meeste powerbanks hebben een aantal led lampjes op een rij die een indicatie geven van het stoomniveau van de powerbank. Echter zijn deze indicatoren niet altijd even nauwkeurig. Er zijn veel powerbanks die zodra een apparaat wordt opgeladen extra vermogen geven om bijvoorbeeld de smartphone sneller op te laden. Dit leid ertoe dat de powerbank minder lang meegaat. 
 
Kies de juiste powerbank
 
Er zijn meerdere factoren die u moet overwegen voordat u de juiste powerbank kiest. Het eerste wat u moet bepalen is uw gebruik van de powerbank. Als u het heeft over een draagbare powerbank moet hij dus compact zijn en voldoende capaciteit hebben om uw apparaten op te laden. U wilt dus de capaciteit van de powerbank bekijken. De capaciteit van een powerbank wordt gemeten in milliampère-uur (mAH). Er is geen exact aantal dat u verteld “met een x aantal mAH kunt u x keer uw smartphone opladen” de vuistregel is wel hoe meer mAH een powerbank heeft, hoe meer capaciteit. Een ander ding waar u rekening mee kunt houden is de USB oplaad mogelijkheid. Oudere modellen powerbanks hebben geen oplaadkabel die op een usb poort kan worden aangesloten. Deze moeten aan een stopcontact worden opgeladen. Omdat de meeste powerbanks onderweg gebruikt worden is het aan te raden om een powerbank met USB oplaad kabel te kiezen. Dit omdat deze ook aan een laptop of computer kan worden opgeladen. Uiteraard moet u ook naar de prijs en kwaliteit van de powerbank kijken. Het aanbod is groot en de prijzen per capaciteit lopen soms ver uiteen. 
 
Op Powerbanks123.nl vindt u een groot aanbod aan powerbanks. Meerdere type powerbanks voor elke prijsklasse, elke kan bedrukt worden met uw bedrijfslogo. Nu u weet waar u op moet letten. kunt u het perfecte relatiegeschenk zo vinden. 
13-02-2017 door